1. 10. 2016

Zeleninový tanier

225 g karfiolu rozobratého na ružičky, 200 g zemiakov, 150 g strukov zelenej fazuľky, 150 ml jogurtu, 150 ml zeleninového vývaru, 30 g mandľových lupienkov, jedna lyžička celej rasce, jedna feferónka, pol lyžičky strúhaného muškátového orieška, štvrť lyžičky mletého čili, pol lyžičky soli, pol lyžičky mletého zázvoru, štvrť lyžičky kurkumy, dve lyžice oleja
Rascu, feferónku, muškátový orech rozdrvíme v mažiari na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, soľou, kurkumou a zázvorom. Ku koreninovej zmesi pridáme ružičky surového karfiolu a za stáleho miešania restujeme tri až päť minút. Vložíme nakrájané surové zemiaky, premiešame a chvíľu restujeme. Potom podlejeme vývarom, pridáme nakrájané struky zelenej fazuľky a dusíme asi dvadsať minút, kým zelenina nezmäkne. Pred dokončením zeleninu zjemníme jogurtom. Podávame s opra-ženými mandľovými lupienkami. 

Žiadne komentáre: