225
g karfiolu rozobratého na ružičky, 200 g zemiakov, 150 g strukov
zelenej fazuľky, 150 ml jogurtu, 150 ml zeleninového vývaru, 30 g
mandľových lupienkov, jedna lyžička celej rasce, jedna feferónka,
pol lyžičky strúhaného muškátového orieška, štvrť lyžičky
mletého čili, pol lyžičky soli, pol lyžičky mletého zázvoru,
štvrť lyžičky kurkumy, dve lyžice oleja
Rascu,
feferónku, muškátový orech rozdrvíme v mažiari na prášok a
opražíme na oleji spolu s čili, soľou, kurkumou a zázvorom. Ku
koreninovej zmesi pridáme ružičky surového karfiolu a za stáleho
miešania restujeme tri až päť minút. Vložíme nakrájané
surové zemiaky, premiešame a chvíľu restujeme. Potom podlejeme
vývarom, pridáme nakrájané struky zelenej fazuľky a dusíme asi
dvadsať minút, kým zelenina nezmäkne. Pred dokončením zeleninu
zjemníme jogurtom. Podávame s opra-ženými mandľovými
lupienkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára