kačica,
soľ, majorán
Trhance: 4 vajcia, 200 g hrubej múk, soľ
Trhance: 4 vajcia, 200 g hrubej múk, soľ
Vypitvanú
očistenú kačicu posolíme, brušnú dutinu vysypeme majoránom a
necháme 2 dni odležať v chladničke. Potom ju vložíme na pekáč,
podlejeme vodou a v rúre upečieme do zlata za občasného
polievania. Prebytočnú masť odoberieme.
Trhance: Z vajec a múky pripravíme cesto, tenko ho rozvaľkáme a potrháme. Pred podávaním ich zavaríme do vriacej vody a prepláchneme studenou vodou. V pekáči, v ktorom sme piekli kačicu, necháme trochu masti a v nej zohrejeme posolené trhance.
Trhance: Z vajec a múky pripravíme cesto, tenko ho rozvaľkáme a potrháme. Pred podávaním ich zavaríme do vriacej vody a prepláchneme studenou vodou. V pekáči, v ktorom sme piekli kačicu, necháme trochu masti a v nej zohrejeme posolené trhance.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára