4
mladé holuby, soľ, 80 g masti na pečenie
Plnka: 2 žemle, 1 ½ dl mlieka, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 2 vajcia
Plnka: 2 žemle, 1 ½ dl mlieka, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 2 vajcia
Vypitvané
mladé holuby umyjeme a posolíme. Kožu na prsiach podoberieme tak,
aby sa neroztrhala. Naplníme žemľovou plnkou, zošijeme, vložíme
na masť do pekáča a v rúre upečieme za občasného polievania
šťavou. Upečené holuby pokrájame na štvrtiny, uložíme na misu
a polejeme šťavou.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom, pridáme soľ, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, maslo, vajcia a všetko spolu premiešame.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom, pridáme soľ, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, maslo, vajcia a všetko spolu premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára