7. 2. 2017

Sójová drvina dusená s pórom a karfiolom

1 balik sojovej drviny, zeleninovy vyvar, 2 pory, olej, 1 karfiol, 4 lyzice postruhaneho syra tofu, nadrobno posekana zelena petrzlenova vnat, kecup
Sojovu drvinu zalejeme vriacim zeleninovym vyvarom na 3-4 hodiny. Nadrobno posekane ocistene pory spenime na rozohriatom rastlinnom oleji. Primiesame scedenu sojovu drvinu, podla potreby mierne osolime a kratko spolu oprazime. Pridame ocisteny umyty karfiol, ktory sme rozobrali na male ruzicky, podlejeme zeleninovym vyvarom a na miernom ohni udusime domakka. Podavame tak, ze kazdu porciu posypeme postruhanym sojovym syrom tofu, nadrobno posekanou zelenou petrzlenovou vnatou a pokvapkame kecupom. Vhodnou prilohou mozu byt varene zemiaky alebo varena bezvajecna cestovina, ci rozne druhy chleba. Nezabudame na cerstvu zeleninu alebo zeleninove salaty, pricom dbame na vhodnost kombinacie.

Žiadne komentáre: