Pokrájané hovädzie mäso vložíme do roztopenej
masti so surovou cibuľou, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme vo vlastnej
šťave. Keď sa šťava odparí, mäso podlejeme najprv teplou vodou, nakoniec pivom.
Pokrájanú zeleninu vkladáme počas dusenia postupne, podľa potreby dĺžky
dusenia: najprv koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler, petržlen), potom fazuľku, kel,
hrášok. Karfiolové ružičky dusíme v pare, navrchu ostatnej zeleniny, aby sa
nezafarbil od rajčiakovej a zeleninovej omáčky. Časť zeleniny je možné aj
zvlášť uvariť a vložiť do hotového gulášu. Pri dusení dáme pozor, aby sme
podlievali malým množstvom vody a nakoniec piva, aby šťavy nebolo veľa, aby
bola primerane hustá. Natvrdo uvarené a olúpané vajce opláchneme v studenej
vode, prekrojíme a položíme na tanier do stredu gulášu žĺtkom hore. Guláš
podávame so žemľovou knedľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára