400
g čerstvých húb, rastlinný olej, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, lyžička
mletej červenej papriky, zeleninový vývar (na 0,25 l vody čajovú lyžičku
vegety), lyžica krupice, lyžica rajčiakového pretlaku, nadrobno posekaná
zelená petržlenová vňať
Huby
očistíme a pokrájame na väčšie kusy. V rozohriatom rastlinnom oleji speníme
nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, soľ, mleté čierne korenie a
opražíme. Potom poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme zeleninovým vývarom,
pridáme lyžicu krupice a dusíme. Keď sú huby takmer mäkké, primiešame
rajčiakový pretlak a dodusíme. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou zelenou
petržlenovou vňaťou. Hotové jedlo podávame s rôznymi druhmi bezvaječných
cestovín a s rozličnými šalátmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára