14. 3. 2013

Hubový guláš


400 g čerstvých húb, rastlinný olej, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, lyžička mletej červenej papriky, zeleninový vývar (na 0,25 l vody čajovú lyžičku vegety), lyžica krupice, lyžica rajčiakového pretlaku, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Huby očistíme a pokrájame na väčšie kusy. V rozohriatom rastlinnom oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pokrájané huby, soľ, mleté čierne korenie a opražíme. Potom poprášime mletou červenou paprikou, podlejeme zeleninovým vývarom, pridáme lyžicu krupice a dusíme. Keď sú huby takmer mäkké, primiešame rajčiakový pretlak a dodusíme. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Hotové jedlo podávame s rôznymi druhmi bezvaječných cestovín a s rozličnými šalátmi.

Žiadne komentáre: