15. 3. 2013

Tofu guláš


160 g bieleho tofu, 20 g cibule, 400 g zemiakov, 120 g koreňovej zeleniny, 2 PL oleja, 2 PL lyžice hladkej múky, strúčik cesnaku, 2 KL sójovej omáčky, mletú rascu, majoránku a mletú červenú papriku, petržlenovú vňať, soľ

Zemiaky umyjeme, ošúpeme, pokrájame na kocky, pridáme rascu, soľ a uvaríme vo vode do polomäkka. Koreňovú zeleninu pokrájame na kocky, podusíme na oleji, pridáme k zemiakom a spolu varíme. Zahustíme na sucho opraženou múkou. Tofu pokrájame na kocky, ochutíme sójovou omáčkou, prelisovaným cesnakom, paprikou, soľou a na pokrájanej spenenej cibuľke chvíľu osmažíme. Osmažené tofu zmiešame s polievkou a varíme ešte 10 minút. Krátko pred dovarením pridáme majoránku a posekanú vňať.

Žiadne komentáre: