15. 3. 2013

Zemiakový guláš so špekačikmi


lyžica oleja,  cibuľa, 50 g údenej slaniny, strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 500 g zemiakov, 1 1/4 l vody, masox, vegeta, 2 špekáčiky, lyžica rajčiakového pretlaku, 1 dl mlieka, trošku hladkej múky
Na oleji opečieme posekanú cibuľu a nadrobno pokrájanú slaninu. Pridáme rozotretý cesnak, soľ, čierne korenie, na kocky pokrájané zemiaky a trošku červenej papriky. Zalejeme vodou, pridáme masox, ochutíme vegetou a varíme. Asi po desiatich minútach pridáme na kolieska pokrájané špekáčiky, krátko povaríme a dochutíme rajčiakovým pretlakom. Zahustíme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Chvíľu ešte povaríme.

Žiadne komentáre: