12. 3. 2013

Falošný guláš zo salámy


400 g mäkkej salámy, 500 g zemiakov, 500 g mrkvy, soľ, mleté biele korenie, 4 cibule, 2 lyžice oleja, lyžicu hladkej múky, lyžicu rajčinového pretlaku, 2 dl sladkej smotany, 0,75 l zeleninového vývaru, petržlenovú vňať, 100 g tvrdého syra

Zemiaky a mrkvu očistíme. Zemiaky pokrájame na kocky, mrkvu na kolieska a spolu varíme asi 10 minút v osolenej vode. Salámu ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do rajnice s olejom popražiť. Pridáme na pásiky pokrájané cibule, ešte popražíme, primiešame rajčinový pretlak, zaprášime múkou a krátko podusíme. Zmes zmiešame so zemiakmi a mrkvou. Zalejeme vývarom, smotanou, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Guláš dochutíme soľou a korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním môžeme posypať postrúhaným syrom.

Žiadne komentáre: