400 g mäkkej salámy, 500 g zemiakov, 500 g
mrkvy, soľ, mleté biele korenie, 4 cibule, 2 lyžice oleja, lyžicu hladkej
múky, lyžicu rajčinového pretlaku, 2 dl sladkej smotany, 0,75 l zeleninového
vývaru, petržlenovú vňať, 100 g tvrdého syra
Zemiaky a mrkvu očistíme. Zemiaky pokrájame
na kocky, mrkvu na kolieska a spolu varíme asi 10 minút v osolenej vode. Salámu
ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do rajnice s olejom popražiť. Pridáme na
pásiky pokrájané cibule, ešte popražíme, primiešame rajčinový pretlak,
zaprášime múkou a krátko podusíme. Zmes zmiešame so zemiakmi a mrkvou. Zalejeme
vývarom, smotanou, dobre premiešame a chvíľu dusíme. Guláš dochutíme soľou a
korením a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Pred podávaním môžeme
posypať postrúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára