20. 3. 2013

Špikovaný zajac na červenom víne

800 g zajačieho mäsa ( stehno, chrbát ), 20 g údenej slaniny, 60 g tuku, 60 g polievkovej zeleniny, cibuľa, 0,5 citróna, 1 dl červeného vína, ocot, nové korenie, mäsový vývar, soľ

Pripravené mäso prešpikujeme údenou slaninou pokrájanou na plátky a osolíme. Na horúcom tuku opražíme, zeleninu, citrón, cibuľu pokrájanú na kolieska pridáme korenie, potom pridáme mäso, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäso potom vyberieme, pokrájame na porcie, šťavu vydusíme a tuk, nasypeme múku, popražíme, zalejeme vývarom a dlhšie povaríme. Šťavu potom dochutíme octom, soľou, prípadne cukrom a pred podávaním dolejeme červené víno. Servírujeme so zemiakmi alebo knedľou.

Žiadne komentáre: