12. 3. 2013

Záhorácky guláš


400 g bravčového pliecka, 50 g masti, 3 cibule, 2 lyžičky mleté červenej papriky, lyžicu sušených húb, soľ, vodu nebo vývar, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, hladkú múku, 2 dl smotany

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky a spolu osmažíme. Vmiešame papriku, krátko osmažíme, pridáme posekané, vopred namočené huby, osolíme, podlejeme vývarom a dusíme takmer do mäkka. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou a rozmiešame. Kapustu pokrájame na štvorčeky, so štipkou cukru vmiešame do gulášu, všetko dodusíme do mäkka a zjemníme smotanou.

Žiadne komentáre: