400 g bravčového pliecka, 50 g
masti, 3 cibule, 2 lyžičky mleté červenej papriky, lyžicu sušených húb, soľ,
vodu nebo vývar, 400 g hlávkovej kapusty, cukor, hladkú múku, 2 dl smotany
Na masti speníme nadrobno
pokrájanú cibuľu, pridáme mäso pokrájané na väčšie kúsky a spolu osmažíme.
Vmiešame papriku, krátko osmažíme, pridáme posekané, vopred namočené huby,
osolíme, podlejeme vývarom a dusíme takmer do mäkka. Šťavu vydusíme na tuk,
zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vodou a rozmiešame. Kapustu pokrájame na
štvorčeky, so štipkou cukru vmiešame do gulášu, všetko dodusíme do mäkka a
zjemníme smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára