300 g tofu, 100 g sušených sliviek bez
kôstok, banán, mrkvu, kúsok zeleru, cibuľu, jablko, strúčik cesnaku, 1 dl
bieleho suchého vína, lyžicu oleja, štipku tymianu, štipku ďumbieru, štipku
mletého bieleho korenia, štipku mletej červenej papriky, soľ
Slivky opláchneme, banán ošúpeme a pokrájame
na plátky. Očistenú zeleninu osušíme, mrkvu pokrájame na pásiky veľkosti
zápalky, zeler a cibuľu na kocky. Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko pokrájame
na kocky. Na rovnaké kocky pokrájame aj tofu. Cesnak prelisujeme a zmiešame so
soľou. Pol pohára vody so štipkou tymianu a olejom privedieme do varu. Vložíme
pokrájanú zeleninu, jablko, tofu, slivky ďumbier, korenie a papriku. Prikryté
dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Pred koncom varenia prilejeme víno a podľa
potreby ešte dosolíme. Podávame s ryžou a so šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára