14. 3. 2013

Guláš z tofu


300 g tofu, 100 g sušených sliviek bez kôstok, banán, mrkvu, kúsok zeleru, cibuľu, jablko, strúčik cesnaku, 1 dl bieleho suchého vína, lyžicu oleja, štipku tymianu, štipku ďumbieru, štipku mletého bieleho korenia, štipku mletej červenej papriky, soľ

Slivky opláchneme, banán ošúpeme a pokrájame na plátky. Očistenú zeleninu osušíme, mrkvu pokrájame na pásiky veľkosti zápalky, zeler a cibuľu na kocky. Ošúpané a jadrovníka zbavené jablko pokrájame na kocky. Na rovnaké kocky pokrájame aj tofu. Cesnak prelisujeme a zmiešame so soľou. Pol pohára vody so štipkou tymianu a olejom privedieme do varu. Vložíme pokrájanú zeleninu, jablko, tofu, slivky ďumbier, korenie a papriku. Prikryté dusíme asi 20 minút na miernom ohni. Pred koncom varenia prilejeme víno a podľa potreby ešte dosolíme. Podávame s ryžou a so šalátom.

Žiadne komentáre: