300 g hovädzieho mäsa, rastlinný olej, cibuľa, 100 g bravčovej šunky, mletá červená paprika, soľ, zeleninový vývar (na
0,25 l vody 1 KL vegety), 50 g parmezánu, zelená petržlenová vňať posekaná
nadrobno
Očistené a umyté mäso pokrájame na kocky. Na
rastlinnom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso a opražíme.
Neskôr pridáme pokrájanú šunku a mletú červenú papriku, osolíme, podlejeme
zeleninovým vývarom a udusíme do mäkka. Hotové posypeme parmezánom a zelenou
petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové
šaláty, pričom dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára