500 g patizónov, voda, 20 g slnečnicového
oleja, 100 g cibule, 200 g zelenej papriky, 200 g rajčiakov, 30 g hladkej múky,
štipka práškového alebo kryštálového cukru, prípadne 4 kvapky neenergetického
sladidla, soľ, šťava z 0,5 citróna, lyžička mletej sladkej papriky
Patizóny očistíme, ošúpeme, zbavíme semien a
pokrájame na kolieska. Cibuľu, pokrájanú nadrobno speníme na oleji, neskôr
pridáme patizóny, pokrájanú zelenú papriku a rajčiaky. Keď zelenina zmäkne,
poprášime ju múkou, mletou sladkou paprikou, osolíme, osladíme, podlejeme vodou
a povaríme asi 8 minút. Hotový guláš nakoniec ochutíme citrónovou šťavou.
Podávame s uvarenými zemiakmi alebo s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára