600 g húb, 10 g sušených dubákov, 3 lyžice
oleja, 40 g údenej slaniny, cibuľa, 2 mrkvy, jednu stonku zelerového listu,
mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, majorán, tymian, 3 strúčiky cesnaku,
petržlenovú vňať, 1 dl kyslej smotany, lyžička Solamylu, vínny ocot, 200 g
zemiakov, lyžica Podravky
Huby nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu
pokrájame nadrobno, mrkvu na kolieska a cibuľu nadrobno. Cibuľu a slaninu
speníme na oleji, pridáme mrkvu, vopred namočené a pokrájané sušené dubáky a
čerstvé huby. Všetko opražíme, posypeme Podravkou a spolu podusíme. Podľa
potreby podlievame horúcou vodou. Keď huby spolovice zmäknú, pridáme bobkový
list, stonku zelerovej vňate, majorán. Všetko podľa chuti osolíme a pomaly
varíme do zmäknutia húb. Pre záverom varenia guláš okoreníme, primiešame
Solamyl rozmiešaný vo vode, kyslú smotanu, petržlenovú vňať a trocha octu.
Osobitne uvaríme pokrájané zemiaky, prepasírujeme ich a primiešame do gulášu.
Všetko premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára