14. 3. 2013

Hubový guláš s dubákmi


600 g húb, 10 g sušených dubákov, 3 lyžice oleja, 40 g údenej slaniny, cibuľa, 2 mrkvy, jednu stonku zelerového listu, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list, majorán, tymian, 3 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 1 dl kyslej smotany, lyžička Solamylu, vínny ocot, 200 g zemiakov, lyžica Podravky

Huby nakrájame na väčšie kúsky. Slaninu pokrájame nadrobno, mrkvu na kolieska a cibuľu nadrobno. Cibuľu a slaninu speníme na oleji, pridáme mrkvu, vopred namočené a pokrájané sušené dubáky a čerstvé huby. Všetko opražíme, posypeme Podravkou a spolu podusíme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď huby spolovice zmäknú, pridáme bobkový list, stonku zelerovej vňate, majorán. Všetko podľa chuti osolíme a pomaly varíme do zmäknutia húb. Pre záverom varenia guláš okoreníme, primiešame Solamyl rozmiešaný vo vode, kyslú smotanu, petržlenovú vňať a trocha octu. Osobitne uvaríme pokrájané zemiaky, prepasírujeme ich a primiešame do gulášu. Všetko premiešame.

Žiadne komentáre: