20. 3. 2013

Dusený zajac na smotane

800 g mäsa zo zajaca, 20 g údenej slaniny, 20 g masla, 20 g tuku, koreňová zelenina, malá cibuľa, 1,5 dl mlieka, 0,5 dl pochúťkovej smotany, 0,5 citróna, 0,5 dl bieleho vína, 50 g múky, 10 g cukru, ocot, 20g horčice, vývar, soľ, pár zrniek nového korenia

Pripraveného zajaca prešpikujeme na rezance pokrájanou slaninou, posolíme. Na rozohriatom tuku opražíme koreňovú zeleninu, citrón, cibuľu, všetko pokrájame na malé kocky, pridáme nové korenie, pridáme mäso, podlejeme vývarom, pri kvapkáme ocot, občas polievame vlastnou šťavou a dusíme do mäkka. Mäso potom vyberieme a pokrájame na kúsky. Šťavu zapražíme, dobre pomiešame, rozriedime vývarom, pridáme horčicu a varíme asi 20 minút. Pred koncom dusenia pridáme mlieko, trochu octu, soľ cukor a precedíme. Do hotovej omáčky primiešame maslo, smotanu a biele víno. Podávame s knedľou alebo cestovinou.

Žiadne komentáre: