11. 3. 2013

Bravčový guláš na pive s hráškom

500 g chudého bravčového pliecka, 2 veľké cibule, 50 g tuku, 2 lyžice paradajkového kečupu,soľ, mleté čierne korenie, feferónky, 3 lyžice strúhanky, 150 ml svetlého 10° piva, 200 g sterilizovaného alebo mrazeného hrášku

Bravčové pliecko nakrájame na rovnako veľké kocky. Vložíme ich na nadrobno nakrájanú, na tuku spenenú cibuľu a za stáleho miešania opečieme. Pridáme kečup, soľ, korenie, nasekané feferónky a trošku vody a dusíme, až mäso zmäkne. Pri dusení ho občas zamiešame a podlejeme vodou. Mäkké mäso posypeme strúhankou, zalejeme pivom, rozmiešame a krátko podusíme. Nakoniec pridáme hrášok a prehrejeme ho. Pri podávaní posypeme guláš nadrobno nakrájanou cibuľou. Vhodnou prílohou je pečivo.

Žiadne komentáre: