20. 3. 2013

Pečený divý králik na cesnaku

800 g mäsa z divého králika, 40 g údenej slaniny, malá cibuľa , 15 g cesnaku, 10 g múky, celé čierne a nové korenie, vývar, soľ

Mäso pripravené odblaníme, umyjeme, potrieme cesnakom rozotreným so soľou a necháme odležať. Potom prešpikujeme polovičkou údenej slaniny pokrájanej na jemné plátky. Druhú polovicu pokrájame na kocky, pridáme maslo, vložíme mäso, podlejeme vývarom a v horúcej rúre 200stupňov, v plynovej stupeň 3 občas polievame vlastnou šťavou do mäkka. Upečené mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejem vývarom a povaríme. Každú porciu podávame poliatu neprecedenou šťavou.

Žiadne komentáre: