12. 3. 2013

Luskový guláš


600 g žltých mladých fazuľových luskov, 3 ks domácej klobásy, 3 ks veľkej cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 ks väčších zemiakov, za hrsť sušených hríbov, mleté čierne korenie podľa chuti, mleté nové korenie podľa chuti, 1 KL mletú červenú papriku, 2 KL gulášoveho korenia, 3 ks bobkového listu, 2 ks chilli papričky, medzi prsty majoránky

Umyté a očistené lúsky nakrájame a dáme povariť do vriacej vody, ktorú ochutíme 1 kockou bujónu a trochou soli (varíme do polomäkka a scedíme, ale vývar si odložíme). Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme spolu s pokrájanou klobásou, zemiakmi, sušenými hubami (ktoré sme si vopred namočili) do polomäkka, pridáme obvarené fazuľové struky a všetky ostatné prísady. Podlejeme vývarom z fazuľových strukov a dolejeme vodou. Zahustíme 2 veľkými postrúhanými zemiakmi a krátko ešte povaríme. Pred dovarením podľa chuti pridať chilli papričky.

Žiadne komentáre: