600 g žltých mladých fazuľových luskov, 3 ks
domácej klobásy, 3 ks veľkej cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 ks väčších zemiakov,
za hrsť sušených hríbov, mleté čierne korenie podľa chuti, mleté nové korenie
podľa chuti, 1 KL mletú červenú papriku, 2 KL gulášoveho korenia, 3 ks
bobkového listu, 2 ks chilli papričky, medzi prsty majoránky
Umyté a očistené lúsky nakrájame a dáme povariť
do vriacej vody, ktorú ochutíme 1 kockou bujónu a trochou soli (varíme do
polomäkka a scedíme, ale vývar si odložíme). Cibuľku pokrájame nadrobno a
osmažíme spolu s pokrájanou klobásou, zemiakmi, sušenými hubami (ktoré sme si
vopred namočili) do polomäkka, pridáme obvarené fazuľové struky a všetky
ostatné prísady. Podlejeme vývarom z fazuľových strukov a dolejeme vodou.
Zahustíme 2 veľkými postrúhanými zemiakmi a krátko ešte povaríme. Pred
dovarením podľa chuti pridať chilli papričky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára