20. 3. 2013

Zajačie sviečkové rezy

2 zajačie chrbty, 70 g prerastenej slaniny, soľ, korenie, mleté klinčeky, 2 cibule, ¼ l vývaru, 1/8 l červeného vína, 1/8 l kyslej smotany, lyžička maizeny, 2 lyžice čerešňovej vody, citrónová šťava

Prsia zbavíme kože a ostrým nožom oddelíme od kosti. Polovičku slaninky pokrájame na pásiky a polovičku na plátky. Rezy prešpikujeme pásikmi, osolíme, okoreníme, posypeme mletými klinčekmi a na plátoch slaniny a cibule 10- 15 minút opekáme zo všetkých strán. Potom vyberieme. Vývar, víno a smotanu pridáme k výpeku, 5 minút varíme. Prilejeme čerešňovú vodu a pridáme maizenu, premiešame, precedíme, ochutíme citrónovou šťavou. Šťavu nalejeme na zajačie rezy. Podávame s haluškami alebo širokými rezancami a čerstvým šalátom.

Žiadne komentáre: