14. 3. 2013

Hubový kotlíkový guláš


2 cibule, rastlinný olej, mletá červená paprika, 400 g čerstvých húb, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, zeleninová paprika, 2 rajčiaky, 200 g zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, majorán

Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, očistené a na väčšie kusy pokrájané huby, soľ, drvenú rascu, mleté čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme a pridáme zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, a olúpané rajčiaky pokrájané na osminky. Prikryjeme a dusíme. Asi 15 minút pred dohotovením pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dolejeme vody podľa potreby tak, aby guláš mal správnu hustotu. Uvaríme do mäkka. Hotový guláš dochutíme rozotretým cesnakom a majoránom. Podávame s uhorkovým šalátom alebo inými vhodnými druhmi zeleninových šalátov.

Žiadne komentáre: