2
cibule, rastlinný olej, mletá červená paprika, 400 g čerstvých húb, soľ, drvená
rasca, mleté čierne korenie, zeleninová paprika, 2 rajčiaky, 200 g zemiakov,
3 strúčiky cesnaku, majorán
Očistenú
cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme mletú červenú
papriku, očistené a na väčšie kusy pokrájané huby, soľ, drvenú rascu, mleté
čierne korenie a dôkladne premiešame. Podlejeme a pridáme zeleninovú papriku
zbavenú jadrovníka, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, a olúpané rajčiaky
pokrájané na osminky. Prikryjeme a dusíme. Asi 15 minút pred dohotovením
pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dolejeme vody podľa potreby
tak, aby guláš mal správnu hustotu. Uvaríme do mäkka. Hotový guláš dochutíme
rozotretým cesnakom a majoránom. Podávame s uhorkovým šalátom alebo inými
vhodnými druhmi zeleninových šalátov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára