13. 3. 2013

Guláš z králika


1 kg prednej časti králika (krk, hruď, pliecko), 2 cibule, 2 lyžice masti,  lyžičku mletej červenej papriky, lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, majorán

Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na porciu). Na masti dozlata opražená, nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa zapráši mletou paprikou, spení, zastrekne vodou a povarí. Do základu sa vloží pripravené mäso, krátko podusí, osolí, okorení, pridá sa rajčiakový pretlak, zavarí a dusí domäkka pod pokrývkou. Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby doleje vodou. Pred dodusením sa pridá nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso sa podľa potreby dochutí soľou, majoránom a krátko sa podusí. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža, chlieb, rôzne pečivo.

Žiadne komentáre: