1 kg prednej časti králika (krk, hruď,
pliecko), 2 cibule, 2 lyžice masti, lyžičku mletej červenej papriky, lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 4 strúčiky
cesnaku, majorán
Z očistenej, umytej prednej časti králika s
čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na porciu). Na
masti dozlata opražená, nadrobno nakrájaná, očistená cibuľa sa zapráši mletou
paprikou, spení, zastrekne vodou a povarí. Do základu sa vloží pripravené mäso,
krátko podusí, osolí, okorení, pridá sa rajčiakový pretlak, zavarí a dusí
domäkka pod pokrývkou. Počas dusenia sa mäso premieša a podľa potreby doleje
vodou. Pred dodusením sa pridá nastrúhaný cesnak. Mäkké mäso sa podľa potreby
dochutí soľou, majoránom a krátko sa podusí. Vhodné prílohy: varené zemiaky,
dusená ryža, chlieb, rôzne pečivo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára