15. 3. 2013

Gulášová polievka z baranieho mäsa


40 g slaniny, cibuľa, 300 g baranieho mäsa, soľ, paprika, mleté čierne korenie, rasca, 2,5 l vody, 120 g zeleniny, 500 g zemiakov, paradajkový pretlak

Na preškvarenej slanine alebo masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme trochu papriky a baranie mäso pokrájané na malé kúsky. Mäso ihneď osolíme, pridáme trochu mletého korenia, rasce, postrúhanú mrkvu a petržlen alebo zeler. Keď je mäso opražené, zalejeme vodou a povaríme. Keď je mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a do hotovej polievky 1 lyžičku paradajkového pretlaku. Ak sú čerstvé paradajky a zelená paprika, pridáme ich k mäsu pri dusení.

Žiadne komentáre: