hliva, 2 až 3 cibule, 4 až 5 strúčikov
cesnaku, 4 zemiaky, 3 paradajky, paprika sladka, čili paprička, soľ, čierne
a hnedé celé korenie, mleté čierne korenie, mletá červená sladká paprika, kocka
bujónu, gulášové korenie, olej
Cibuľu a hlivu nakrájame. Cibuľu opražíme na
ojeji, odstavíme a pridáme mletú červenú papriku. Pridáme pokrájanú hlivu,
osolíme, okoreníme. Po desiatich minútach prilejeme vodu. Pridáme najemno
nakrájaný cesnak, nakrájanú papriku, čili papričku a celé paradajky. Po
približne 20 - tich minútach paradajky vyberieme, necháme trochu vychladnúť,
odstránime šupky a potlačené ich pridáme späť do guláša. Pridáme na kocky
pokrájané zemiaky. Po ďalších 20 až 30 minútach, keď sú zemiaky uvarené, je
guláš hotový.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára