12. 3. 2013

Šusterský guláš


300 g hovädzieho predného mäsa, 350 g bravčového pliecka, 100 g rastlinného tuku, 25 g hladkej múky, 15 g mletej červenej papriky, 5 dl vývaru nebo vody, soľ, mleté čierne korenie, rascu, 2 strúčiky cesnaku, 20 g rajčinového pretlaku, 150 g cibule, 20 g feferónov, 350 g sterilizovanej zeleniny

Bravčové i hovädzie mäso pokrájame na malé kocky a na rozohriatom tuku za stáleho miešania osmažíme. Mäso zaprášime múkou a paprikou, krátko osmažíme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, pretlak a prikryté dusíme. Pred koncom varenia pridáme na kocky pokrájanú cibuľu, posekané feferóny, odkvapkanú zeleninu a ešte krátko povaríme.

Žiadne komentáre: