14. 3. 2013

Guláš z húb a zeleniny


500 g čerstvých šampiňónov alebo hlivy ustricovej, 20 g slnečnicového oleja, 120 g cibule, 200 g zelenej papriky, strúčik cesnaku, soľ, lyžička mletej sladkej papriky, 0,5 dl bieleho vína, 0,5 kocky masoxu, 200 g rajčiakov, štipka mletej štipľavej papriky

Na panvici s rozohriatým olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané huby, pričom časť šampiňónových hlavičiek ponecháme v celku a popražíme. Pridáme papriku zbavenú semien a pokrájanú na pásiky, strúčik cesnaku rozotretý so soľou, mletú sladkú papriku a dusíme do mäkka spolu s 1/2 dl bieleho vína a s rozpusteným masoxom. Pár minút pred dovarením pridáme rajčiaky pokrájané na osminky, osolíme a ochutíme štipkou mletej štipľavej papriky. Môžeme ho ochutiť aj 200 g kyslej smotany. Podávame s uvarenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: