500 g čerstvých šampiňónov alebo hlivy
ustricovej, 20 g slnečnicového oleja, 120 g cibule, 200 g zelenej papriky, strúčik cesnaku, soľ, lyžička mletej sladkej papriky, 0,5 dl bieleho vína,
0,5 kocky masoxu, 200 g rajčiakov, štipka mletej štipľavej papriky
Na panvici s rozohriatým olejom speníme
cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané huby, pričom časť šampiňónových
hlavičiek ponecháme v celku a popražíme. Pridáme papriku zbavenú semien a
pokrájanú na pásiky, strúčik cesnaku rozotretý so soľou, mletú sladkú papriku a
dusíme do mäkka spolu s 1/2 dl bieleho vína a s rozpusteným masoxom. Pár minút
pred dovarením pridáme rajčiaky pokrájané na osminky, osolíme a ochutíme
štipkou mletej štipľavej papriky. Môžeme ho ochutiť aj 200 g kyslej smotany.
Podávame s uvarenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára