1 kg zemiakov, 2 lyžičky
bravčovej masti, cibuľa, 3 plátky údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie,
mletú červenú papriku, majoránku, cesnak, rasca
Umyté zemiaky olúpeme, opláchneme
tečúcou vodou a pokrájame na kocky. V rajnici roztopíme masť, pridáme nadrobno
pokrájanú cibuľu a údenú slaninu, chvíľu miešame a opražíme do ružova. Pridáme
mletú červenú papriku, rozmiešame a hneď dolejeme troškou vody. Do vriaceho
základu vložíme zemiaky a prikryté dusíme na miernom ohni 20 minút. Občas
premiešame, ak treba trochu podlejeme horúcou vodou a pridáme všetky predpísané
koreniny, vrátane roztlačeného cesnaku. Na zlepšenie výživnej hodnoty a chuti,
môžeme pridať pokrájaný párok, klobásu alebo salámu. Zemiakový guláš podávame s
kyslou uhorkou alebo s čalamádou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára