8. 3. 2013

Hovädzí guláš s pretlakom


1 kg hovädzieho móčingu (glejovka), 150 g bravčovej masti, 500 g cibule, paprika, soľ, mleté čierne korenie, rascu, majorán, 20 g cesnaku, 30 g rajčinového pretlaku, 100 g hladkej múky

Cibuľu nadrobno pokrájame a smažíme na masti do hneda. Pridáme rajčinový pretlak a chvíľu smažíme, aby stratil kyslosť. Pridáme pokrájané mäso a urestujeme ho spolu s pretlakom a cibuľou. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, papriku, zľahka všetko smažíme za stáleho miešania. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu zahustíme zásmažkou. Potom ešte varíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme majorán a prelisovaný cesnak a hotovú šťavu prepasírujeme na mäso. Ešte krátko spolu prehrejeme.

Žiadne komentáre: