1 kg hovädzieho móčingu (glejovka), 150 g
bravčovej masti, 500 g cibule, paprika, soľ, mleté čierne korenie, rascu,
majorán, 20 g cesnaku, 30 g rajčinového pretlaku, 100 g hladkej múky
Cibuľu nadrobno pokrájame a smažíme na masti
do hneda. Pridáme rajčinový pretlak a chvíľu smažíme, aby stratil kyslosť.
Pridáme pokrájané mäso a urestujeme ho spolu s pretlakom a cibuľou. Pridáme
soľ, mleté čierne korenie, papriku, zľahka všetko smažíme za stáleho miešania.
Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu
zahustíme zásmažkou. Potom ešte varíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme majorán a
prelisovaný cesnak a hotovú šťavu prepasírujeme na mäso. Ešte krátko spolu
prehrejeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára