400 g hovädzej glejovky alebo hovädzieho
predného, 60 g tuku, 160 g cibule, 10 g paradajkového pretlaku, 5 g mletej
červenej papriky, 5 g cesnaku, mleté čierne korenie, majorán, rasca, soľ, 40 g
múky, voda alebo vývar
Očistenú, umytú, osušenú (čistou utierkou)
glejovku pokrájame na rovnaké, približne 30 gramové kúsky. Na rozpálenom tuku do
zlatista opražíme na tenké plátky pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku,
paradajkový pretlak, zamiešame, vložíme pripravené mäso a za občasného
pomiešania dusíme vo vlastnej šťave. Pridáme koreniny, soľ, podľa potreby
dolejeme vývarom (vodou) a pod pokrývkou dusíme do polomäkka. Potom šťavu
vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažným vývarom, pridáme
rozotretý cesnak, dobre premiešame a dusíme do mäkka. Ako prílohu podávame
varené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom, domáci chlieb alebo slané
pečivo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára