8. 3. 2013

Hovädzí guláš z glejovky


400 g hovädzej glejovky alebo hovädzieho predného, 60 g tuku, 160 g cibule, 10 g paradajkového pretlaku, 5 g mletej červenej papriky, 5 g cesnaku, mleté čierne korenie, majorán, rasca, soľ, 40 g múky, voda alebo vývar

Očistenú, umytú, osušenú (čistou utierkou) glejovku pokrájame na rovnaké, približne 30 gramové kúsky. Na rozpálenom tuku do zlatista opražíme na tenké plátky pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak, zamiešame, vložíme pripravené mäso a za občasného pomiešania dusíme vo vlastnej šťave. Pridáme koreniny, soľ, podľa potreby dolejeme vývarom (vodou) a pod pokrývkou dusíme do polomäkka. Potom šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažným vývarom, pridáme rozotretý cesnak, dobre premiešame a dusíme do mäkka. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom, domáci chlieb alebo slané pečivo.

Žiadne komentáre: