300 g hovädzej glejovky, 300 g bravčového
pliecka, 60 g tuku, 400 g cibule, soľ, 20 g mletej červenej papriky, 100 g
zelenej papriky, 100 g paradajok, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej
múky, mleté čierne korenie, 10 g cesnaku, rasca
Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso
nakrájame približne na 25 gramové kocky. Na rozpálenom tuku opražíme do
zlatista na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, dobre
posekaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie, červenú papriku, hovädzie mäso,
zalejeme vývarom a podusíme. Keď je hovädzie mäso polomäkké, pridáme nakrájané
bravčové pliecko a dusíme. Pred dohotovením zahustíme zápražkou, pridáme na
kolieska pokrájanú zelenú papriku, na malé kocky pokrájané paradajky a necháme
prejsť varom. Ako prílohu podávame varené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára