11. 3. 2013

Kniežací guláš


750 g bravčového stehna, mleté čierne korenie, soľ, 20 g hladkej múky, 75 g slaniny, 125 g cibule, 2 dl vývaru, 200 g šampiňónov, 30 g rastlinného tuku, 100 g kvalitnej maďarskej salámy

Mäso pokrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na pokrájanej a spenenej slanine speníme pokrájanú cibuľu, vložíme mäso, osmažíme, podlejeme vývarom a podusíme. Šampiňóny pokrájame na plátky, na tuku ich speníme a pridáme do guláša pred jeho dovarením. Úplne pred koncom varenia pridáme na rezance pokrájanú uhorskú salámu a krátko prehrejeme. Podávame s hranolčekmi, kroketami, ryžou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: