500 g hovädzieho mäsa, 2 až 3 mrkvy, 150 až
200 g zeleru, veľká cibuľa, 2 až 3 petržleny, 0,5 dl oleja, mletá červená
paprika, mleté čierne korenie, soľ, Vegeta, rasca, strúčik cesnaku
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na malé
kocky (približne 2 až 3 cm). Zeleninu očistíme, mrkvu pokrájame na kolieska,
zeler na kúsky asi 4 cm malé. Do hrnca dáme olej, ktorý zohrejeme, pridáme
mrkvu, necháme asi 2 minuty smažiť, potom dáme ostatnú zeleninu a prikryté
pomaly dusíme asi 5 minút. Potom pridáme mletú červenú papriku, premiešame,
pridáme mäso, soľ, Vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, premiešame
a zalejeme 0,5 l vody. Pomaly varíme do zmäknutia mäsa. Pridáme na malé kocky
pokrájané zemiaky a varíme pokým nezmäknú. Ak je polievka príliš riedka, môžeme
ju zahustiť múkou rozmiešanou vo vode. Podľa potreby môžeme pridať 1 malý
feferón.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára