750 g hovädzieho predného mäsa, 30 g
rastlinného tuku, 50 g slaniny, 150 g cibule, 50 g hladkej múky, 5 dl vody nebo
vývaru, celý čierne korenie, soľ, celé nové korenie, bobkový list, 250 g smotany,
20 g rastlinného tuku, 100 g šampiňónov
Na tuku a pokrájanej slanine do ružova
osmažíme pokrájanú cibuľu, vložíme mäso pokrájané na kocky, osmažíme, poprášime
múkou, premiešame a osmažíme, zalejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne a nové korenie,
dva bobkové listy a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, vlejeme smotanu, krátko
povaríme a precedíme na mäso. Do guláša pridáme na tuku podusené pokrájané
šampiňóny, krátko povaríme, dochutíme a podávame s knedľou alebo ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára