11. 3. 2013

Tatranský guláš


750 g hovädzieho predného mäsa, 30 g rastlinného tuku, 50 g slaniny, 150 g cibule, 50 g hladkej múky, 5 dl vody nebo vývaru, celý čierne korenie, soľ, celé nové korenie, bobkový list, 250 g smotany, 20 g rastlinného tuku, 100 g šampiňónov

Na tuku a pokrájanej slanine do ružova osmažíme pokrájanú cibuľu, vložíme mäso pokrájané na kocky, osmažíme, poprášime múkou, premiešame a osmažíme, zalejeme vývarom, osolíme, pridáme čierne a nové korenie, dva bobkové listy a dusíme do mäkka. Mäso vyberieme, vlejeme smotanu, krátko povaríme a precedíme na mäso. Do guláša pridáme na tuku podusené pokrájané šampiňóny, krátko povaríme, dochutíme a podávame s knedľou alebo ryžou.

Žiadne komentáre: