250 g chudého hovädzieho mäsa bez kosti, menšia cibuľa, cesnak, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, rasca,
2 menšie zemiaky, hrsť mrveničky (postrúhané cesto z vajca a múky), rajčiak,
zelená paprika, petržlenová vňat
Chudé hovädzie mäso umyjeme a pokrájame na
malé kocky. Masť roztopíme, vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu, restujeme,
pridáme mletú červenú papriku, rozmiešame, vlejeme trochu vody a necháme
zovrieť. Vložíme pokrájané mäso, osolíme a prikryté dusíme asi 30-40 minút. Keď
je mäso polomäkké, pridáme rascu, mleté korenie, roztlačený cesnak, prilejeme
vodu a dovaríme. Do vriacej polievky vložíme na malé kocky pokrájané zemiaky a
hrsť mrveničky (strúhané domáce cesto) a varíme 10 minút. Rajčiak sparíme
horúcou vodou, olúpeme, jadierka vykrojíme a dužinu pokrájame na kúsky.
Očistenú zelenú papriku prekrojíme na štvrtky a potom na tenké rezance.
Opláchnutú petržlenovú vňať nadrobno pokrájame. Rajčiaky, papriku a vňať
vložíme do hotovej, z ohňa odstavenej polievky, pomiešame a podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára