20. 3. 2013

Zajac na kyslo

800 g zajačieho mäsa, 80 g údenej slaniny, 60g tuku, malá cibuľa, 3 dl kyslej smotany, 50 g múky, vývar, soľ
marináda zo zeleniny: 160 g koreňovej zeleniny , cibuľa, 40 g cukru, ocot, korenie a nové korenie, bobkový list, cibuľu, koreňovú zeleninu na kolieska pokrájané. Necháme všetko prejsť varom a dáme do chladu.


Pripravené zajačie mäso prešpikujeme polovicou slaninky, dáme do misy, zalejeme marinádou a necháme 1 deň odležať. Na rozpálenom tuku speníme cibuľu pokrájanú na kocky a zvyšok údenej slaniny tiež na kocky , opražíme pokrájanú zeleninu z marinády, pridáme prešpikovaného zajaca, polejeme marinádou a v horúcej rúre elektrickej 200stupňov, plynovej rúre 3 stupeň pečieme do mäkka, príležitostne polievame marinádou. Mäkké mäso zalejeme vývarom a dáme povariť. Šťavu potom precedíme, ešte krátko povaríme a pred podávaním pridáme pochúťkovú smotanu. Zajaca nakyslo podávame s knedľou.

Žiadne komentáre: