1 kg cibule, 400 g mletého hovädzieho mäsa,
150 g prerastenej slaniny, 4 čerstvé zelené papriky, 8 strúčikov cesnaku, malý paradajkový pretlak, 4 zemiaky, 2 vajcia, strúhanku, majorán, soľ, mleté
čierne korenie, mletú červenú papriku
Mäso zmiešame so štyrmi strúčikmi
prelisovaného cesnaku, soľou, mletým čiernym korením, majoránom a dvoma
vajcami. Masu zahustíme podľa potreby strúhankou. Slaninu a papriku pokrájame
na rezance. Do horúceho oleja dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a slaninu. Keď sa
cibuľa sfarbí do žlta až hneda, pridáme pokrájanú papriku, paradajkový pretlak,
mletú červenú papriku (môžeme pridať aj štipku štipľavej). Zalejeme vývarom,
alebo vodou, pridáme soľ, štyri strúčiky prelisovaného cesnaku, trochu majoránu
a tri na kocky pokrájanú zemiaky. Jeden zemiak postrúhame a ním šťavu
zahustíme. Z mletého mäsa formujeme guľky a vložíme ich do pripravenej vriacej
šťavy. Varíme ich asi 30 minút. Guláš podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára