väčšie kurča, 100 g pokrájanej cibule, 80 g masla, 20 g hladkej múky, 100 g rajčiakov, soľ, 10 g mletej papriky
Pripravené kurča rozporciujeme, mierne posolíme. Na časti masla spražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, krátko speníme, zalejem vlažnou vodou a uvedieme do varu. Vložíme porciu kurčaťa, prikryjeme a dusíme. K nie celkom mäkkému kurčaťu pridáme očistenú zelenú papriku pokrájanú na plátky, rajčiaky pokrájané na štvrtky. Z masla a múky urobíme zápražku , ktorou zahustíme zmes s kuraťom, posolíme a dusíme do mäkka. Pred servírovaním polejem necedenou šťavou. Podávame s haluškami, ryžou alebo varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára