400 g fazule,3 bobkové listy, 400 g prerastanej slaniny, 3 klinčeky, kávovú lyžičku majoránky, 5 zrniek borievky, 2 cibule, 500 g póru, 2 červené a 2 zelené papriky, 2 polievkové lyžice mäsového extraktu, 2 kávové lyžičky mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, kávovú lyžičku bylinkového octu, 1/8 l šľahačky, štipku pálivej papriky
Pripravenú fazuľu poriadne preberieme a na noc namočíme do poldruha litra vody. Na druhý deň ju v tej istej tekutine prevaríme. Medzitým slaninu dáme do malého vrecúška a varíme okolo 60 - 80 minút. Docielený vývar dochutíme na kocky narezanou cibuľkou a ostatnou zeleninou, z ktorej sme si nakrájali neveľké pásiky (mrkva, petržlen, zeler). Následne pridáme aj mäsový extrakt a soľ. Z hrnca vyberieme vrecúško so slaninou a necháme vychladnúť. Nachystanú šľahačku varechou rozmiešame s červenou paprikou a octom a vmiešame do polievkovej hmoty. Aby pikantná dedinská fazuľka mala patričný "šmrnc" spikantníme ju trocha štipľavou paprikou. Slaninu, ktorá nám už vychladla, nakrájame nadrobno a vysypeme späť do polievky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára