údené koleno, biele korenie, čierne korenie, sušené hríby, zemiaky, cibuľa, cesnak, cukor, vegeta, rajčiakový pretlak, údené klobásy, kyslá kapusta
Údené koleno varíme asi 2 hodiny s čiernym, bielym korením, príp. s ďalšími koreninami podľa chuti. Uvarené mäso necháme v hrnci až do vychladnutia až na izbovú teplotu, mäso potom vyberieme. Do vývaru potom kyslú kapustu, ktorú sme predtým vyžmýkali a prekrájali aby nebola dlhá. Vodu z kapusty odložíme a dolievame podľa potreby. Pridáme namočené hríby. Nadrobno pokrájame cibuľu, cesnak nasekáme tiež nadrobno. Cibuľu a cesnak vhodíme do kapustnice. Zemiaky nakrájame na malé kúsky a vhodíme ich do polievky. Dolejeme vodou a pomaly varíme. Ku koncu varenia pridáme cukor a podľa chuti vodu z kapusty. Vegetu podľa chuti a rajčinové pretlaky. Nakoniec vložíme do kapustnice klobásy, ktoré v nej varíme asi 30 min až 1 hodinu. Údené mäso nakrájame a vhodíme do kapustnice. Kapustnicu podávame s čerstvým chlebom, môžeme ju priamo na tanieri dochutiť kyslou smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára