cesto: 6 vajec, 215 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 45 g kakaa, lyžička prášku do pečiva, 50 ml kávy, hobliny čokolády alebo zrnká kávy na ozdobu, tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy
krém: 3 lyžice mlieka, 60 g bielej čokolády, 4 lyžice kávového likéru, 120 g práškového cukru, 175 g masla
Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme s polovicou cukru dotuha. Žĺtky a zvyšný cukor vyšľaháme do peny, postupne k nim zašľaháme múku preosiatu s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec do cesta vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a vodorovne ho prekrojíme na polovice. Čokoládu rozpustíme v mlieku, primiešame likér, necháme vychladnúť a na 30 minút dáme do chladničky. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a pomaly pridáme vychladnutú mliečnu čokoládu. Miešame, kým nevznikne hladký krém. Spodný korpus pokvapkáme kávou, natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou polovicou korpusu, ktorý pokvapkáme kávou a natrieme zvyšným krémom. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zrnkami kávy (alebo aj obidvoma).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára