špagety ,100 g sušených paradajok ,50 g mandlí ,60 g píniových jadier ,80 g nastrúhaného parmezánu , petržlenovú vňať ,zväzok bazalky ,čierne korenie ,soľ ,cukor ,1 – 2 PL balzamikového octu
Paradajky povaríme si 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať. Približne 150 ml z vody, v ktorej sa varili paradajky, si odložíme nabok. Na panvici bez tuku opražíme mandle a píniové jadierka dozlatista. Spolu s parmezánom a paradajkami ich najemno rozmixujeme v mixéri tak, že do mixovanej zmesi postupne pridávame vodu z paradajok. Petržlenovú vňať a bazalku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Bylinky vmiešame do pesta a dochutíme cukrom a balzamikovým octom. Uvarené špagety premiešame s pestom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára