4 kuracie stehná čerstvé alebo rozmrazené, štipka soli a korenia, 2-3 lyžice olivového oleja, šťava z 0,5 citróna, 4 malé cibule, 2 rajčiny, cukiňa, 150 g šampiónov, lyžička karí korenia,1/4 l hydinového vývaru, lyžica rajčinového pretlaku, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
Stehná posolíme a okoreníme. Olej rozpálime a stehná v ňom pečieme do chrumkavá, pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu prekrojíme na polovičky alebo štvrtky, rajčiny olúpeme a pokrájame na štvrtky, cukiňu aj so šupou a šampiňóny pokrájame na plátky. Zeleninu pridáme ku stehnám a asi 10 minút spolu pečieme. Poprášime karí korením, polejeme vývarom a pridáme rajčinový pretlak zriedený trochou vody. Prikryté pri slabej teplote dusíme asi 15 minút. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára