13. 2. 2013

Fučka-recept

10 zemiakov, 5 lyžíc hladkej múky, soľ, 1 kg kyslej kapusty, 2 cibule, olej

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a v osolenej vode uvaríme domäkka. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme časť vody tak, aby ich približne do polovice zakrývala. Zliatu vodu zachytíme a odložíme. Zemiaky posypeme múkou a necháme ešte 5 minút variť. Zemiaky s múkou rozmixujeme ponorným mixérom na hustú kašu. Ak je kaša priveľmi hustá, rozriedime ju trochou vody zo zemiakov. Nemala by byť však veľmi riedka, keďže pri pečení trochu zredne. Kašu preložíme do hlbšieho pekáča a dáme na 30 až 40 minút piecť do vyhriatej rúry. Kapustu prepláchneme, osolíme a dáme do hrnca variť. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, dosklovita opečieme na oleji a odstavíme. Hotovú upečenú fučku nakrájame na kocky (10 x 10 cm) a na tanieri ozdobíme uvarenou kapustou a opečenou cibuľou.

Žiadne komentáre: