špenátový pretlak,mlieko alebo smotanu na varenie, cibuľu, cesnak, cestoviny (penne),syr na strúhanie
Cibuľku pomaly opražíme do hneda, pridáme pretlačený cesnak, mierne osmažíme, potom pridáme špenátový pretlak a ak treba, ihneď podlejeme trošku mliekom. Špenát sa nám roztopí, podľa potreby pridáme ešte mlieko, soľ podľa chuti al. vegetu. Chvíločku povaríme a zmes premixujeme ponorným mixérom. Vznikne nám mierne hustá "omáčka". Ak je zmes riedka, môžeme trošku zahustiť solamylom. Špenát premiešame s cestovinami, dáme do zapekacej misy a zapekáme cca 5-10 min. Posymepe syrom a dáme do rúry, kým sa syr roztopí. Výborne chutia so zmesou z drvených paradajok. Dve konzery kvalitných drvených paradajok prehrejeme na panvici s roztlačeným cesnakom, ochutíme vegetou a podľa potreby aj osladíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára