7. 2. 2013

Mäsové pirohy

cesto: 1 kg uvarených a prelisovaných zemiakov, 60 dkg hrubej múky, celé vajce, soľ
plnka: 30 až 60 dkg údeného mäsa, alebo iné mäso, ktoré sme nespotrebovali, varené, pečené (môže byť aj klobása), cibuľa, masť, strúhanku podľa potreby na zahustenie

Plnka: Mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na masti speníme cibuľku, pridáme pomleté mäso a chvíľku ho popražíme. Ak je riedke, môžeme pridať na zahustenie strúhanku. Okoreníme, dochutíme a necháme vychladnúť a plníme pirohy.
Cesto: Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ak je riedke pridáme múku. Na doske spracované cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pirohovačom (forma na pirohy) vykrajujeme kolieska a plníme plnkou.
Potom dáme pirohy uvariť. Uvarené omastíme olejom alebo iným tukom. Podávame s varenou kapustou.

Žiadne komentáre: