300 ml šťavy z kyslej kapusty,250 g kyslej kausty,cibuľa,2 strúčiky cesnaku,150 g údenej klobásy, hrsť sušených húb,mleté čierne korenie,soľ,bobkový list,majorán
guľôčky : 250 g mletého bravčového mäsa,vajce,2 strúčiky cesnaku,soľ,mleté čierne korenie,drvená rasca,2 lyžice smotany,šľahačka
Šťavu z kapusty dolejeme do 1 litra vodou a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme, pridáme očistenú cibuľu, pokrájané strúčiky cesnaku, sušené huby a varíme do polomäkka. Do vriacej kapustnice vložíme pokrájanúú kyslú kapustu, klobásu, pridáme bobkový list a varíme takmer do mäkka. Mäsové guľôčky vložíme do kapustnice, premiešame a varíme 10 min. Hotovú kapustnicu dochutíme majoránom. Guľôčky: Mleté mäso premiešame s rozšľahaným vajcom a so smotanou. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Zo zmesi tvarujeme guľôčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára