13. 2. 2013

Morčacia roláda s gaštanmi

600 g morčacích pŕs, 100 g varených gaštanov, 2 rožky, 100 ml mlieka, vajce, 2 vetvičky estragónu, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 100 ml vody

Do misy dáme nakrájané rožky a zalejeme mliekom. Pridáme uvarené, očistené a prelisované gaštany, nasekaný estragón, vajce, soľ a korenie a dôkladne premiešame. Morčacie prsia zľahka naklepeme na väčší plát. Do stredu urobíme väčší valec z pripravenej plnky. Pevne stočíme a roládu zaistíme kuchynskou niťou. Zvrchu osolíme. Roládu preložíme do vymasteného pekáča, pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme približne hodinu. Hotovú roládu zbavíme nite a nakrájame na plátky hrubé približne 2 cm. Podávame s pečenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: