13. 2. 2013

Hovädzie rezance na cesnaku

750 g hovädzej roštenky, 20 g škrobovej múčky, 50 ml oleja, 5 strúčikov cesnaku, štipka korenia karí, 200 g sterilizovanej kapie, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská omáčka

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a zmiešame so škrobovou múčkou. V panvici ohrejeme olej a mäso na ňom prudko opečieme. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a pridáme k mäsu spolu s korením karí. Podlejeme trochou vody. K mäsu pridáme nahrubo nakrájanú kapiu, zakryjeme a na miernom ohni podusíme približne 40 minút. Nakoniec dochutíme worcesterskou omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

Žiadne komentáre: