5. 2. 2013

Mäsové pirôžky

vajce, 120 g hrubej muky, lyzica vody, sol
plnka: 100 g plucok, 20 g cibule, 10 g masla, 10 g hladkej muky, 3/4 dl mlieka, mlete cierne korenie, petrzlenova vnat, sol


Z vajca, soli a vody zamiesime cesto, ktore natenko rozvalkame. Na polovicu cesta dame kopky plnky, druhou polovicou ich prikryjeme, kopky dookola stlacime a ostrozkou pokrajame na stvorceky. Zavarame ich do vriacej polievky.
Plnka: Uvarene plucka nasekame nadrobno. Z masla a muky pripravime bledu zaprazku, do ktorej pridame cibulu, zalejeme mliekom a na sporaku vymiesame na polohustu kasu. Zmiesame ju a posekanymi pluckami a posolime. Pridame vnat pokrajanu nadrobno a mlete cierne korenie. Vsetko dobre premiesame.

Žiadne komentáre: