1 kg žltej tekvice,200 g zemiakov,2 mrkvy,50 g masla,2 cibule,3 PL oleja,3 PL posekanej bazalky,liter slepačieho vývaru, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie,200 ml smotany na varenie,1 PL tekvicového oleja (nemusí byť),tekvicové semienka na ozdobenie
Tekvicu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. V hrnci opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita, pridáme tekvicu a zemiaky. Popražíme asi 3 minúty, prilejeme vývar a varíme na miernom ohni 25 minút alebo, kým nie je tekvica mäkká. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme soľ, korenie a smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Tesne pred podávaním do horúcej polievky vmiešame maslo a posypeme bazalkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára